Утисци

 

Тања
Варшава, Пољска
Са професорицом Лолом сам ступила у контакт преко њеног вебсајта, где ми се прво допала листа са линковима за препоручену литературу и речнике. Од самог почетка, комуникација је текла глатко, и Лола је увек показивала велико разумевање и флексибилност по питању заказивања термина. Лола је веома професионална, предана свом позиву, озбиљно се припрема за часове, и мисли на ученике и између часова, шаље задаће, занимљиве линкове, исл. Посебно ми се допало то сто сам уз наставу на часовима такође добијала препоруке за интересантне подкасте и филмове, о којима бисмо после разговарале и који су ми јако помогли да боље упознам културу створену на руском језику. Учила сам руски језик са Лолом око осам месеци, и топло је препоручујем!

ucenica dajanaДајана
Студент
Трондхеим, Норвешка
Топло препоручујем Лолу. случајно сам наисла на њен сајт и јавила јој се на мејл, и након неколико часова ми се јавила и договориле смо први пробни час. Врло је топла особа са пуно разумевања, и лепо ме је увела у руски језик.
Након врло кратког времена сам већ могла комуницирати на руском и активно учестовавти у разговорима са Лолом на руском. Пуна је занимљивих информација и прави филмаџија; увек спремна да погледа филм или серију са мном. Такође има смисао за хумор и врло често сам се смејала на часовима.Врло педагошки приступа, тако што даје простора да причамо много о себи и делује као да је то искрено интересује. Могу такође рећи да је јако прилагодљива сто се тиче часова; увек ми је излазила у сусрет да имамо час кад сам била слободна, што је варирало од недеље до недеље.Лола зна да прилагоди часове тако да сам осећала велику мотивацију јер сам примећивала сопствени напредак. А кад бих се мало опустила и била лења, она би добро проценила да ли ми је било потребно простора и спорији темпо или блаже критике како бих се уозбиљила и наставила са радом.

И задњу ствар због које сам била одушевљана њоме; увек је доступна на мејл и стално шаље релевантне информације за рад које нису нужно везане за домаћи.

veljko-1-232x300Вељко
Нафтни инжењер
Нови Сад-Србија
Лолу сам нашао на гоогле претрази, нисам је пре тога познавао. Сто се тиче мог утиска, прво ми је импресија као човек што је пријатна, ведра духа, јако широких погледа и радознала је, а такође и знање несебично дели. Њене професионалне карактеристике с моје тачке гледишта огледају се у преданости, стварно је решена да човек који похађа курс успешно научи све јединице градива, те често даје домаће задатке и уредно проверава да ли су урађени, те на тај начин мотри да ли ученик усваја градиво и где треба додати – погурати како би се дошло до најбоље могуће форме. Систематична је, темељна и баш се труди могу слободно рећи више него све сообе које сам сретао кроз своје школовање ма о ком предмету да се ради, јако добар педагошки принцип има, такође су јој предавања занимљива, динамична, често шаље разнорзне материјале, на тај начин подстиче људе да уче из различитих извора, на тај начин мотивише људе различитих типова да успешно савладају градиво. Често уме да исприча и неке особености везано за Русију и Русе, те и на тај начин њена предавања постају занимљива. Све у свему, чиста 10ка и свакоме ко се први пут сусреће са језиком или жели да унапреди своје знање бих топло препоручио. Једна поштена и добра особа пре свега и квалитетан предавач.
Ана
Домаћица, Москва, Русија
Когда я бываю в Сербии или в Черногории,нередко слышу комплименты в свой адрес о хорошем знании языка.Конечно,хочется утвердиться в своей исключительной одаренности,но правдой будет признаться,что свои знания я приобрела и получаю,благодаря занятиям с профессором Лолой Лазич.Занимаясь ,не первый год,я узнала много тонкостей,которые известны,в основном,носителям языка.По скайпу мы работаем над грамматикой,которая мне не легко дается,уделяем внимание и разговорной ,и книжной речи.В «арсенале» у меня и сербские песни,фильмы,сериалы,спектакли.Моя учительница обладает колоссальным терпением и требовательна к выполнению домашнего задания!Считаю,хорошим результатом нашего сотрудничества тот факт,что при посещении в этом году Сербского национального музея свободно прослушала 3-х часовую экскурсию на сербском языке …Бывая в Белграде с удовольствием встречаюсь со своей учительницей,которая уже стала моим хорошим другом!
womanНина
Словенија
Драга Лоло. Желим да вам кажем да сам много задовољна.
Обожавам наше часове. Одличан сте професор. Волим да учим руски уз вашу помоћ.Поздрав из Словеније
natalia-2020-11-04_21-28-295x300Наталија
Директор компаније
Москва
Учила сам српски језик 2015-2016. У то време сам планирала путовање у Црну Гору па је језик био неопходан ради конверзације. Лола ми је предавала преко Скајпа. Изабрала сам је због њених особина, пажљивог односа према мојим способностима и темпу рада. Лола је пријатна особа, духовно богата и лојална учитељица. Мислила сам да је српски језик врло тежак, прекомпликован и да у њему нема логике. Чинило ми се да никад нећу успети да га научим. Међутим, Лолин наставни програм је тако лукаво конципиран да постепено језик продире у сваку ћелију мозга, живи у крви. Чак и ако не знам превод неке речи, неким унутрашњим осећајем схватам шта она значи. То је права магија!
Било је пуно задатака, као и разних књига и приручника. Лола је слала додатну литературу на мејл. Сам час је више личио на разговор пријатеља. Ми нисмо само радиле по уџбеницима, већ смо и просто ћаскале. Замолила сам Лолу да на неким часовима само разговарамо, јер сам желела што више праксе. Причале смо заиста о свему. Лолу ћу наравно препоручити својим познаницима који желе да науче српски језик! Била сам У Црној Гори и разговарала тамо са локалним становништвом, продавцима одеће, хране и са туристима. Разумели су ме и ја сам разумела њих! То је баш леп осећај!
Српски језик има пуно језичких замки – многе руске и српске речи су веома сличне, али имају другачије значење. Много је словенских и старо-руских речи. Менталитет и корени народа Русије и Србије су исти.
Већ одавно не учим српски са Лолом, али и даље смо у контакту и чини ми се да је она моја рођака из Србије.
Данило
Истраживач у преварама са храном и здрављу при ЕУ
Baarle-Hertog, Белгија
Лола је сјајна учитељица, помогла ми је да научим српски из енглеског и заиста сам напредовао, захваљујући њој могу да разговарам са српском породицом. Веома је пристојна, професионална и љубазна.

She is a great teacher, very professional kind and helpful in every situation. I highly recommend her as teacher.

womanMaша
Економиста
Москва
Са Лолом учим већ годину и по дана. Препоруку сам добила од другарице.
Лола је веома посвећена професорка, за сваки час се посебно спрема. Ја нисам ученик за похвалу, забушавам са домаћим… Уз Вас сам напокон заволела језик и оспособили сте ме за живот у Москви.
Једном речју, презадовољна сам!
Све препоруке!
womanVanja
Komercialist
Koper, Slovenija
Lola – čista desetka.
Prijetna, super profi, metodična in delovna. Enkrat tedensko sva imeli razgovor, med tednom sem dobila naloge iz gramatike, vse mi je pregledala in popravila. Naslednjic smo se pogovorili, kje je bil problem. Vsakemu bi jo priporočila. Zahvaljujoč znanju lahko brez večjih teżav sledim dokumentarcem, filmom, ….
womanSvetlana
Menedzer
Moskva, Rusija
Izabrala sam srpski jezik zbog ljubavi prema njemu. Bas Jovanka je postala da bude moj vodic u lepotu srpskog!
Pocela sam da pricam dosta slobodno zahvaljujuci njoj (jos uvek gresim, ali kriva i lenja sam). Iako ne treba mi jezik za posao, uvek srecna sam da pricam srpski kad dodjem u Srbiju ili kad slucajno upoznajem Srba u Moskvi. Mnogo ti hvala)). Najpametnija profesorka koju poznajem))