Utisci

 

veljko-1-232x300Veljko
Naftni inženjer
Novi Sad-Srbija
Lolu sam našao na google pretrazi, nisam je pre toga poznavao. Sto se tiče mog utiska, prvo mi je impresija kao čovek što je prijatna, vedra duha, jako širokih pogleda i radoznala je, a takođe i znanje nesebično deli. Njene profesionalne karakteristike s moje tačke gledišta ogledaju se u predanosti, stvarno je rešena da čovek koji pohađa kurs uspešno nauči sve jedinice gradiva, te često daje domaće zadatke i uredno proverava da li su urađeni, te na taj način motri da li učenik usvaja gradivo i gde treba dodati – pogurati kako bi se došlo do najbolje moguće forme. Sistematična je, temeljna i baš se trudi mogu slobodno reći više nego sve soobe koje sam sretao kroz svoje školovanje ma o kom predmetu da se radi, jako dobar pedagoški princip ima, takođe su joj predavanja zanimljiva, dinamična, često šalje raznorzne materijale, na taj način podstiče ljude da uče iz različitih izvora, na taj način motiviše ljude različitih tipova da uspešno savladaju gradivo. Često ume da ispriča i neke osobenosti vezano za Rusiju i Ruse, te i na taj način njena predavanja postaju zanimljiva. Sve u svemu, čista 10ka i svakome ko se prvi put susreće sa jezikom ili želi da unapredi svoje znanje bih toplo preporučio. Jedna poštena i dobra osoba pre svega i kvalitetan predavač.
Ana
Domaćica, Moskva, Rusija
Когда я бываю в Сербии или в Черногории,нередко слышу комплименты в свой адрес о хорошем знании языка.Конечно,хочется утвердиться в своей исключительной одаренности,но правдой будет признаться,что свои знания я приобрела и получаю,благодаря занятиям с профессором Лолой Лазич.Занимаясь ,не первый год,я узнала много тонкостей,которые известны,в основном,носителям языка.По скайпу мы работаем над грамматикой,которая мне не легко дается,уделяем внимание и разговорной ,и книжной речи.В «арсенале» у меня и сербские песни,фильмы,сериалы,спектакли.Моя учительница обладает колоссальным терпением и требовательна к выполнению домашнего задания!Считаю,хорошим результатом нашего сотрудничества тот факт,что при посещении в этом году Сербского национального музея свободно прослушала 3-х часовую экскурсию на сербском языке …Бывая в Белграде с удовольствием встречаюсь со своей учительницей,которая уже стала моим хорошим другом!
womanNina
Slovenija
Draga Lolo. Želim da vam kažem da sam mnogo zadovoljna.
Obožavam naše časove. Odličan ste profesor. Volim da učim ruski uz vašu pomoć.Pozdrav iz Slovenije
natalia-2020-11-04_21-28-295x300Natalija
Direktor kompanije
Moskva
Učila sam srpski jezik 2015-2016. U to vreme sam planirala putovanje u Crnu Goru pa je jezik bio neophodan radi konverzacije. Lola mi je predavala preko Skajpa. Izabrala sam je zbog njenih osobina, pažljivog odnosa prema mojim sposobnostima i tempu rada. Lola je prijatna osoba, duhovno bogata i lojalna učiteljica. Mislila sam da je srpski jezik vrlo težak, prekomplikovan i da u njemu nema logike. Činilo mi se da nikad neću uspeti da ga naučim. Međutim, Lolin nastavni program je tako lukavo koncipiran da postepeno jezik prodire u svaku ćeliju mozga, živi u krvi. Čak i ako ne znam prevod neke reči, nekim unutrašnjim osećajem shvatam šta ona znači. To je prava magija!
Bilo je puno zadataka, kao i raznih knjiga i priručnika. Lola je slala dodatnu literaturu na mejl. Sam čas je više ličio na razgovor prijatelja. Mi nismo samo radile po udžbenicima, već smo i prosto ćaskale. Zamolila sam Lolu da na nekim časovima samo razgovaramo, jer sam želela što više prakse. Pričale smo zaista o svemu. Lolu ću naravno preporučiti svojim poznanicima koji žele da nauče srpski jezik! Bila sam U Crnoj Gori i razgovarala tamo sa lokalnim stanovništvom, prodavcima odeće, hrane i sa turistima. Razumeli su me i ja sam razumela njih! To je baš lep osećaj!
Srpski jezik ima puno jezičkih zamki – mnoge ruske i srpske reči su veoma slične, ali imaju drugačije značenje. Mnogo je slovenskih i staro-ruskih reči. Mentalitet i koreni naroda Rusije i Srbije su isti.
Već odavno ne učim srpski sa Lolom, ali i dalje smo u kontaktu i čini mi se da je ona moja rođaka iz Srbije.
Danilo
Istraživač u prevari sa hranom i zdravlju
Baarle-Hertog, Belgija
Lola je sjajna učiteljica, pomogla mi je da naučim srpski iz engleskog i zaista sam napredovala, zahvaljujući njoj mogu da razgovaram sa srpskom porodicom. Veoma je pristojna, profesionalna i ljubazna.

She is a great teacher, very professional kind and helpful in every situation. I highly recommend her as teacher.

womanMaša
Ekonomista
Moskva
Sa Lolom učim već godinu i po dana. Preporuku sam dobila od drugarice.
Lola je veoma posvećena profesorka, za svaki čas se posebno sprema. Ja nisam učenik za pohvalu, zabušavam sa domaćim… Uz Vas sam napokon zavolela jezik i osposobili ste me za život u Moskvi.
Jednom rečju, prezadovoljna sam!
Sve preporuke!
womanVanja
Komercialist
Koper, Slovenija
Lola – čista desetka.
Prijetna, super profi, metodična in delovna. Enkrat tedensko sva imeli razgovor, med tednom sem dobila naloge iz gramatike, vse mi je pregledala in popravila. Naslednjic smo se pogovorili, kje je bil problem. Vsakemu bi jo priporočila. Zahvaljujoč znanju lahko brez večjih teżav sledim dokumentarcem, filmom, ….
womanSvetlana
Menedzer
Moskva, Rusija
Izabrala sam srpski jezik zbog ljubavi prema njemu. Bas Jovanka je postala da bude moj vodic u lepotu srpskog!
Pocela sam da pricam dosta slobodno zahvaljujuci njoj (jos uvek gresim, ali kriva i lenja sam). Iako ne treba mi jezik za posao, uvek srecna sam da pricam srpski kad dodjem u Srbiju ili kad slucajno upoznajem Srba u Moskvi. Mnogo ti hvala)). Najpametnija profesorka koju poznajem))