Ассимил за учење руског језика

Ассимил је чувена француска метода учења страних језика. Главно правило је да језик мора да се учи сваки дан минимум 30 минута.

Учење је подељено у две етапе:

  1. пасивна фаза, када се језик чита, слуша и понавља.
  2. активна фаза, када ученик решава задатке и примењује стечено знање.

Језик се учи кроз дијалоге, а граматика и лексика се постепено уводе.
Метод је заснован на тзв. принципу интуитивног усвајања језика – постепено интуитивно почињемо да схватамо како функционише језик. Нема детаљног објашњавања граматике, већ је учимо кроз дијалоге, који су дати паралелно на страном и матерњем језику, уз кратка појашњења. Дијалози су реалистични, кратки, с елементима хумора.

Заправо, овај метод доста подсећа на учење матерњег језика у детињству – дете прво слуша, понавља речи и конструкције, учи их и полако схвата логику језика.

Уџбеник у просеку има око 700 страна, са око 3 сата аудио фајлова на дисковима. Аутори обећавају достизање високог нивоа знања за свега неколико месеци.

Тренутно је тешко набавити руско-српски Ассимил, пошто га нема на званичном сајту и може се наћи само у књижарама са половним књигама.

Преузмите Руско-енглески Ассимил (уџбеник и аудио)

Сваким даном има све више мултимедијалних курсева, сајтова за учење језика, апликација итд. али Ассимил компанија са преко 90 година искуства у изради курсева страних језика и даље усавршава једну од најделотворнијих метода за учења језика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *