Assimil za učenje ruskog jezika

Assimil je čuvena francuska metoda učenja stranih jezika. Glavno pravilo je da jezik mora da se uči svaki dan minimum 30 minuta.

Učenje je podeljeno u dve etape:

  1. pasivna faza, kada se jezik čita, sluša i ponavlja.
  2. aktivna faza, kada učenik rešava zadatke i primenjuje stečeno znanje.

Jezik se uči kroz dijaloge, a gramatika i leksika se postepeno uvode.
Metod je zasnovan na tzv. principu intuitivnog usvajanja jezika – postepeno intuitivno počinjemo da shvatamo kako funkcioniše jezik. Nema detaljnog objašnjavanja gramatike, već je učimo kroz dijaloge, koji su dati paralelno na stranom i maternjem jeziku, uz kratka pojašnjenja. Dijalozi su realistični, kratki, s elementima humora.

Zapravo, ovaj metod dosta podseća na učenje maternjeg jezika u detinjstvu – dete prvo sluša, ponavlja reči i konstrukcije, uči ih i polako shvata logiku jezika.

Udžbenik u proseku ima oko 700 strana, sa oko 3 sata audio fajlova na diskovima. Autori obećavaju dostizanje visokog nivoa znanja za svega nekoliko meseci.

Trenutno je teško nabaviti rusko-srpski Assimil, pošto ga nema na zvaničnom sajtu i može se naći samo u knjižarama sa polovnim knjigama.

Preuzmite Rusko-engleski Assimil (udžbenik i audio)

Svakim danom ima sve više multimedijalnih kurseva, sajtova za učenje jezika, aplikacija itd. ali Assimil kompanija sa preko 90 godina iskustva u izradi kurseva stranih jezika i dalje usavršava jednu od najdelotvornijih metoda za učenja jezika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *